สุขภาพสุขเพศ...ความรู้เรื่องการ ‘หลั่งนอก’ และการเลือกเพศบุตร
  
  
ColumDetail
14
สุขภาพสุขเพศ...ความรู้เรื่องการ ‘หลั่งนอก’ และการเลือกเพศบุตร

สุขภาพสุขเพศ
พญ. ชัญวลี ศรีสุโข (
chanwalee@srisukho.com)
HUG Magazine ปีที่ 5 ฉบับที่ 3

ความรู้เรื่องการ ‘หลั่งนอก’ และการเลือกเพศบุตร
ความรู้เรื่องการ ‘หลั่งนอก’ และการเลือกเพศบุตร
          สวัสดีครับคุณหมอ วันนี้มีเรื่องอยากรบกวนถามคุณหมอนิดหนึ่งครับ ผมอยากทราบว่าการมีเพศสัมพันธ์แบบหลั่งภายนอก เป็นวิธีการที่สามารถป้องกันการตั้งครรภ์และการติดเชื้อเอชไอวี ได้หรือไม่ครับ และจริงๆ แล้วการมีเพศสัมพันธ์ระหว่างหลั่งนอกกับหลั่งในแบบไหนจะปลอดภัยมากกว่ากันครับ พอดีว่าเพิ่งแต่งงาน แล้วกำลังอยากจะมีบุตร ซึ่งเคยอ่านเจอว่า มีวิธีที่สามารถระบุเพศของลูกได้ อยากทราบว่าทำได้จริงๆ ไหมครับ แล้วถ้าทำได้ มีวิธีทำอย่างไรบ้าง รบกวนด้วยนะครับ
          ตอบ การหลั่งนอก (Withdrawal) มีชื่อเรียกอีกสองชื่อ คือ ชะงักเพศสัมพันธ์กลางคัน (Coitus interruptus) และวิธีดึงออก (Pull-out method) เป็นวิธีคุมกำเนิดวิธีหนึ่งที่ใช้มานานกว่า 2,500 ปี โดยมีการบันทึกไว้ในตำนาน และมีความนิยมใช้มาจนถึงปัจจุบัน วิธีใช้คือ มีเพศสัมพันธ์ตามปกติเมื่อจะหลั่ง ให้ฝ่ายชายดึงอวัยวะออกมาหลั่งนอกตัวของฝ่ายหญิง
           การคุมกำเนิดโดยทั่วไปที่ได้ผลดี คือคุมได้ร้อยละ 99 ขึ้นไป แต่การหลั่งนอกนั้นคุมกำเนิดได้ไม่ดีนัก เพราะขึ้นอยู่กับการสะกดกลั้นของฝ่ายชาย อัตราการล้มเหลวหากใช้การหลั่งนอกคุมกำเนิดคือร้อยละ 15 – 28 ต่อปี แต่ขึ้นอยู่กับประสบการณ์ฝ่ายชาย ชายที่มีประสบการณ์การหลั่งนอกมาก โอกาสล้มเหลวน้อยกว่าชายผู้ไม่มีประสบการณ์
           วิธีหลั่งนอกนี้ยังเป็นที่นิยมในบรรดาวัยรุ่นชาย แต่วัยรุ่นประสบการณ์น้อยมักอ้างว่าหลั่งนอกได้ พอถึงเวลา กลับหลั่งในเสียส่วนมาก ทำให้เกิดการตั้งครรภ์ที่ไม่พึงประสงค์
           ข้อดีของการหลั่งนอก เป็นการคุมกำเนิดที่ไม่ต้องใช้อุปกรณ์ใดๆ ไม่เสียสตางค์ และเนื่องจากไม่เกี่ยวข้องกับฮอร์โมนเหมือนยาคุมกำเนิดชนิดกิน ฉีด หรือฝัง จึงไม่มีผลต่อระบบฮอร์โมนของเพศหญิง นั่นคือไม่ทำให้หงุดหงิด ซึมเศร้า คัดเต้านม มีสิวฝ้า เป็นต้น
           สำหรับข้อเสียของการหลั่งนอก มีหลายข้อดังนี้ค่ะ
          1. เป็นการคุมกำเนิดที่ได้ผลไม่ดี  บางคู่ไม่ได้ล้มเหลวเพราะกลายเป็นหลั่งใน แต่เกิดจากน้ำหล่อลื่นของฝ่ายชายที่มีมาก่อนการหลั่ง ปนเปื้อนอสุจิ ทำให้ฝ่ายหญิงตั้งครรภ์ได้
          2. มีความเชื่อว่า การหลั่งนอกทำให้ผู้หญิงมีความสุขในเพศสัมพันธ์น้อยลง เนื่องจากทำให้ฝ่ายหญิงไม่ถึงจุดสุดยอด เพราะชะงักเพศสัมพันธ์กลางคัน และการหลั่งนอกทำให้น้ำอสุจิซึ่งมีสารพลอสต้าเกลนดินที่ทำให้มดลูกบีบรัดตัวถึงจุดสุดยอดง่ายขึ้น ไม่สัมผัสกับอวัยวะภายในฝ่ายหญิง
          3. ไม่สามารถป้องกันการติดเชื้อโรคติดต่อทางเพศสัมพันธ์ทุกชนิด ไม่ว่าจะเป็นหนองใน หนองในเทียม  วีที่ก่อมะเร็งปากมดลูก เริม และเอชไอวี/เอดส์ 
            ดังนั้น การหลั่งนอกอาจมีข้อดีกว่าการหลั่งในคือคุมกำเนิดได้บ้าง แต่สำหรับการติดเชื้อโรคติดต่อทางเพศสัมพันธ์ทุกชนิด ไม่ว่าหลั่งนอกหลั่งในมีโอกาสติดเชื้อพอๆ กันค่ะ

                                   ................................................................................................................................................................

          พอดีว่าเพิ่งแต่งงาน แล้วกำลังอยากจะมีบุตร ซึ่งเคยอ่านเจอว่า มีวิธีที่สามารถระบุเพศของลูกได้ อยากทราบว่าทำได้จริงๆ ไหมครับ แล้วถ้าทำได้ มีวิธีทำอย่างไรบ้าง รบกวนด้วยนะครับ

           สำหรับเรื่องการระบุเพศลูก ขอแยกเป็นสองเรื่องค่ะ คือ เลือกเพศบุตรก่อนตั้งครรภ์ กับอยากทราบเพศลูกเมื่อตั้งครรภ์แล้ว
 ขณะที่คนในสังคมปัจจุบันบ่นว่า ผู้ชายมีน้อยลงน้อยลง แต่ความจริง คู่สมรสทั่วไปมีโอกาสได้ลูกเพศชายมากกว่าลูกเพศหญิง ไม่นับที่แท้งไปซึ่งส่วนใหญ่เป็นเพศชาย ตอนคลอด สถิติพบทารกเพศชายคลอดมากกว่าหญิง จำนวนทารกเพศชายต่อจำนวนทารกเพศหญิง 102:100 คนค่ะ แต่ที่ผู้ชายมีน้อยเพราะอาจเสียชีวิตตอนเล็กและตอนโตมากกว่าผู้หญิง จากอุปนิสัยใจคอ ชอบความเสี่ยง ความรุนแรง ฯลฯ
          สำหรับการเลือกเพศบุตรก่อนตั้งครรภ์ มีวิธีคัดเลือกโดยธรรมชาติซึ่งมีโอกาสได้ตามที่ต้องการมากขึ้น แต่ไม่ร้อยเปอร์เซ็นต์
ดังนี้ค่ะ
          ใช้คุณสมบัติของตัวอสุจิ X และ อสุจิ Y อสุจิ X มื่อผสมกับไข่ก็จะเป็นเพศหญิง อสุจิ Y เมื่อผสมกับไข่ก็จะเป็นเพศชาย อสุจิ X มีขนาดโตกว่าอสุจิ Y เคลื่อนไหวช้ากว่า ชอบความเป็นกรด แต่ทนต่อความร้อนความเย็น ตายยาก อสุจิ Y ปราดเปรียว เคลื่อนไหวเร็วชอบความเป็นด่าง ไม่ทนต่อความร้อนความเย็น ตายง่าย สรุปว่าอสุจิ X อดทนกว่าอสุจิ Y ดังนั้นในพ่อแม่ที่ไม่แข็งแรง โลหิตจาง มีลูกยาก ชอบดื่ม หรือสูบบุหรี่ มักจะได้ลูกผู้หญิงมากกว่าผู้ชาย
          หากอยากได้ลูกเพศหญิงมีวิธีดังนี้ค่ะ รับประทานอาหารที่ทำให้ร่างกายเป็นกรด เช่น ผัก ผลไม้สด นม ไข่ ขนมหวาน, มีเพศสัมพันธ์ก่อนวันไข่ตก 2 วัน, สวนล้างช่องคลอดด้วยกรด โดยใช้น้ำส้มสายชู 1 ช้อนโต๊ะ ผสมน้ำสะอาด 1 แก้ว (300 ซีซี) เวลามีเพศสัมพันธ์สอดใส่ตื้นๆ ไม่ให้ถึงจุดสุดยอด มีเพศสัมพันธ์ในอากาศที่หนาวจัดหรือร้อนจัด
          หากอยากได้ลูกเพศชายมีวิธีดังนี้ค่ะ รับประทานอาหารที่ทำให้ร่างกายเป็นด่าง เช่น เนื้อสัตว์ ถั่ว อาหารรสเค็ม กล้วย, มีเพศสัมพันธ์วันไข่ตก, สวนล้างช่องคลอดด้วยด่างโดยใช้ผงฟู หรือโซเดียมไบคาร์บอเนต 1ช้อนชา ผสมน้ำสะอาด 1 แก้ว (300 ซีซี) เวลามีเพศสัมพันธ์สอดใส่ลึกๆ ใช้ท่ามิชชั่นนารี ชายอยู่บนหญิงอยู่ล่าง ให้ถึงจุดสุดยอด มีเพศสัมพันธ์ในอุณหภูมิธรรมดา
          สำหรับเรื่องการทราบเพศลูกเมื่อตั้งครรภ์แล้ว ในสมัยก่อนมีความเชื่อมากมาย เช่น แม่อารมณ์ดีได้ลูกสาว แม่อารมณ์ร้ายได้ลูกชาย สะดือแม่คว่ำเป็นลูกชาย สะดือแม่หงายเป็นลูกสาว สะดือเอียงซ้ายเป็นหญิง เอียงขวาเป็นผู้ชาย แม่หน้าตาดำคล้ำลูกเป็นชาย  หน้าตาผ่องใสไร้สิวฝ้าเป็นเพศหญิง ลูกดิ้นมากทางซ้ายเป็นหญิง ดิ้นมากทางขวาเป็นชาย หรือให้เด็ดใบไม้มาให้ดู หากหญิงที่ตั้งครรภ์ยื่นมาเป็นใบไม้หงายแสดงว่าเพศบุตรหญิง หากยื่นมาเป็นใบไม้คว่ำแสดงว่าเป็นชาย  เป็นต้น แต่พบว่าความเชื่อที่ว่าไม่เป็นความจริง ปัจจุบันเพศบุตรนั้นพิสูจน์ได้ไม่ยาก อาศัยการตรวจโดยเครื่องอัลตร้าซาวนด์ แต่จะแม่นยำก็เมื่อตั้งครรภ์ได้สี่เดือนเต็มขึ้นไป หรือหากหญิงมีครรภ์นั้นต้องเจาะน้ำคร่ำ ในกรณีที่ตรวจหาทารกพิการปัญญาอ่อนที่เรียกว่าเด็กดาวน์ ผลการตรวจโครโมโซมก็จะบอกเพศว่าเป็นหญิงหรือชายได้แม่นยำค่

 

 

Comments

rolex replica
Monday, February 25, 2013 9:59 AM
It will put rolex replica added than a little cavity in your coffer annual to acquirement but you will consistently feel acceptable in the ability that this rolex replica uk watch is a archetypal and is about assertive to authority it’s amount as it has done over the years. I never in fact anticipation I would accede rolex replica watches affairs this section on, as mentioned it is one of my favourites and clashing assorted added watches .
replica handbags
Monday, February 25, 2013 2:32 PM


What Your Handbags Say About You
You can tell a lot about a person from the clothes they wear, but you can also tell a lot about a person simply from the Replica Hermes Handbags they carry. It’s hard to believe, but you can find out a number of things about a women’s personality just by looking at the type of handbag she sports. Below you will find a number of handbag styles and colors as well as what each specific type of handbag says about the owner.
Styles:
Under-the Shoulder – Handbags which are smaller and fit tightly underneath the shoulder indicate class and sophistication. A women working in an upscale office or someone of high stature would choose this form of handbag.
Big and Bulky – Big, bulky and oversized replica handbags are casual and are often associated with younger individuals. These are used for individuals who carry a number of things (binders, books etc) and require a lot of space. Down-to-earth, lower-maintenance women would carry this type of handbag.
Designer – Designer handbags often cost an arm and a leg and therefore are usually associated with high-maintenance females. Females who are confident and require top of the line accessories will settle for nothing less than a name-brand designer purse. Guys – watch out for these girls, they tend to be a handful.

cheap nfl jerseys
# cheap nfl jerseys
Monday, March 11, 2013 8:13 PM
If you are a fan of the National League, then you will be one of the cheap nfl jerseys online shoppers who will empty our shelves off with logo cheap nfl jerseys nfl shop items from the Atlanta nfl shop Braves, the Colorado Rockies, the Cincinnati Braves, the St. wholesale jerseys Louis Cardinals, and the San wholesale jerseys Francisco Giants. jerseys jerseys


http://www.cooljerseyscheap.com
DSDSF
Thursday, April 18, 2013 4:41 PM
C2 ONE cheapjerseyssite
cheap jerseys
cheapjerseyssite
Fit Labs is a unique business focused on wellness; their approach is individualized to the needs of each client. They offer individual fitness plans for exercise and physiccheap nfl jerseys
cheap jerseys
cheapjerseys16
al activity as well as nutritional information about healthy eating options, unique to each individual. Their approach represents an all-inclusive plan for meeting your health and fitness goals.


GHYFUYT
Tuesday, May 14, 2013 4:00 PM
The popular Fitbit activity tracker is now available to be worn around the wrist. That, cheapjerseysusajerseys cheapjerseysusa along with new goal indicator, proves to be an impressive combination,Almost half of women get stressed out trying to live up to the cheap nfl jerseys
cheap jerseysstandards set on social media, according to a survey. "Pinterest stress" is also a problem in the home of Crave writer Eric Mack, but not for the woman of the house

sdjhk
Friday, May 24, 2013 10:42 AM
Choose the best basketball shoes is one of the important tasks, a basketball player. It is a key factor to control his fitness and performance. As we all know, the basketball game is quick, explosive moves, jumping and stable operation. Therefore, with the rigid high-heeled shoes and hard playing basketball can hurt his leg and the negative influence of players and. Choose the best basketball shoes is one thing, you can avoid all kinds of damage, because the shoe type error Nike Air Max Womens occurred. However, you also need to understand the basketball Nike Air Max 90 Mens Fashion Blue White Black Shoes shoe specification, from one type of shoes are not suitable for all game player. For example, the request of Nike Air Max Mens shoes shoe is completely different from that, a small forward and / or striker. In short, you have to understand, you are in your request, and then specify the location, in order to make the best pair of shoes. She is a funny dance, Mens Nike Air Max 95 360 each muscle it exercises your body. It's Mens Nike Air Max 2012 not boring like average fitness exercise, keep forever. There are a variety of dance, let her learn fun. Its main motto is "gentle and graceful, happy". Fitness program is not difficult to learn Nike Air Max Shoes, from the child of 12 years old to 70 years old, anyone can start from the following Zumba steps and indulge in. She is a perfect combination of music, sports and entertainment. The best part about this dance is, you don't even think you are moving. It is like a beach party, you only need to follow what others are doing.
 Stuart Weitzman 5050
# Stuart Weitzman 5050
Saturday, June 01, 2013 1:45 PM
In recent years, the Stuart Weitzman 5050 traditional style of riding boots has always been a popular fall and winter. America's top designer brands Stuart Weitzman star of SW 5050 high boots, popular throughout the world, from the civilian to the idols, from politicians to the royal family is love the high boots. This year SW 5050 Black qiu dong, in addition to the continuation of the classic black, bold use of 7 kinds of the new season fashion colour, make the person shine at the moment. Stuart Weitzman Stuart weitz, man is the maker of high-end footwear design in the United States, as a designer brand, SW love using a variety of unique high-end material used to make shoes, they are all the shoes and handbags still insist on production in Spain, insisted that every pair of shoes is high-quality goods, insisted that every pair of shoes after more than 80 didn't produced the hands of craftsmen. SW is favorite Oscar red carpet female stars. The SW 5050 Boots knee-high boots can be said to be red to purple, is not only the United States often see women wearing on the streets, more at home as fashionistas choke and blasting red hot pepper mouth recommendation. The boot with not very high, but the boots at 22 inches long, long legs is the younger sister paper of the artifact, but also short legs younger sister paper of the nightmare. Stuart Weitzman CORKSWOON Blue Boots first part adopts soft genuine leather, half part is elastic velvet fabric, after in addition to making it easier for wearing, also ensure that the boot more stick legs more Stuart weitzman corks show long legs. With bloggers can see, this pair of boots really queens, wear up very aura. Stuart weitz that Stuart Weitzman mann SW5050 women's boots amazon finally replenishment now, price is still $595 of a firm, shipping weight labeled 2 pounds, including forwarding charges after comprehensive hand price of about 3800 yuan. Taobao has bought more than four thousand yuan, buy their own in addition to a little cheaper, the most important is to ensure that genuine, imitation goods on taobao, after all, true and more scary. Most current size all have, is very rare.

Post Comment

Name (required)

Email (required)

Website

Enter the code shown above in the box below

  
  
new laws

จากเพื่อนเลื่อนเป็นแฟน :: ปันปัน - สุทัตตา

 

  
  
 
  
  
 

โสดสุกสโมสร

Facebook

 

 อ่านHUGในแบบE-BOOK ได้แล้ว คลิ๊กเลย!!!

 
Copyright © 2007 by HUG Magazine   
Login  |  
   
);